Van chaos naar structuur

Wanneer het je lukt om een gezellige groep volgers te verzamelen en zelf een gezellige groep mensen te volgen doe je het goed. Het nadeel aan een grote groep volgen is wel dat het steeds moeilijker wordt om ze bij te houden en om dus echt contact te houden. Gelukkig is er een groeiend aantal applicaties en sites dat je helpt om orde in de chaos te scheppen.

Tweetdeck
Een hele populaire applicatie is Tweetdeck. Met tweetdeck kun je je volgers ordenen in kolommen. Je maakt groepen en voegt er mensen aan toe, Tweetdeck laat je dan de updates van die mensen in een aparte kolom zien. Vanuit Tweetdeck kun je overigens ook andere social networks updaten zoals bijvoorbeeld Facebook.

Met Tweetdeck kun je meerdere accounts beheren, groepen aanmaken, Tweeten, Twitter doorzoeken en meer. Ook beschikbaar voor je mobiel.

Twitterlijsten
Binnen Twitter zelf heb je de mogelijkheid om lijsten aan te maken. Aan die lijsten kun je gebruikers toewijzen en de groepen kun je volgen. De groepen stellen je in staat om de mensen die je volgt te ordenen. Op onderwerp of op relatie of bijvoorbeeld locatie.

Je kunt openbare groepen aanmaken (die kunnen anderen ook volgen) of privégroepen. Een groep aanmaken doe je als volgt:

Klik op je profiel en klik op [lijsten] en op [nieuwe lijst maken].

Je kunt nu een naam kiezen voor je lijst, een omschrijving en of je een openbare lijst ervan wilt maken of een lijst die alleen jij kunt zien. Een volgende keer kun je iemand aan die bestaande lijst toevoegen of weer een nieuwe maken. Trouwens: je kunt ook mensen toevoegen aan een lijst als je die mensen niet volgt! Dat kan heel fijn zijn. Misschien iemand waar je af en toe wel bij wilt kijken, maar die je niet in je algemene timeline terug wilt zien.